За първи път от 30 години държавата стартира реформа в маркетинга на българските курорти Билбордове

...
За първи път от 30 години държавата стартира реформа в маркетинга на българските курорти Билбордове
Коментари Харесай

Реклами за 2,4 млн. лв. ще привличат туристи на Южното Черноморие от април до октомври

За първи път от 30 години държавата започва промяна в маркетинга на българските курорти
Билбордове в столиците на огромни европейски страни и реклами по метростанции и рейсове ще притеглят туристи в Бургас и прилежащите морски общини.

Към тях ще върви и мощна онлайн реклама, която ще разкрива хубостта на Южното Черноморие и за какво то да бъде предпочетено пред курорти от прилежащи страни.

Това ще се случи след към месец, когато би трябвало да е подготвен продуктът, с който област Бургас ще се показва в Европа, заяви зам.-кметът по туризъм и спорт Манол Тодоров на туристически конгрес.

Средствата за реклама на област Бургас зад граница са в размер на 2,4 млн. лева и са отпуснати от Министерството на туризма по най-новата пилотна стратегия за финансиране на маркетингови действия на туристически услуги в черноморските ни общини.

Полша, Италия, Чехия, Словакия и скандинавските страни са част от дестинациите, в които Бургас и районът ще се популяризират стремително.
Ще се натъртва освен на слънце и море, само че и на опциите за състезателен, спа и културен туризъм, безапелационни са от община Бургас, която в партньорство с Несебър, Поморие, Приморско и Малко Търново завоюва няколко плана по програмата на Министерството на туризма.

Идеята е да се сътвори общ туристически артикул за региона, който да предлага забавни събития в " крилата " на сезона, с цел да го удължи - да стартира от края на март - началото на април и да завършва в края на октомври. Нещо, за което се бори туристическият отрасъл, разяснява Тодоров.

Според кмета Димитър Николов, който преди дни разиска новия летен сезон с министъра на туризма Зарица Динкова, програмата е отличен образец за интегрирана териториална инвестиция.

" Тя ни подтиква да работим с сътрудниците от останалите черноморски общини и всеки даде оптималното ", разяснява Николов.

Министър Динкова добави, че с помощта на програмата морските общини работели освен в партньорство с туристическото ведомство, само че и с общини от вътрешността на страната.

" За нас е значимо не просто да привличаме туристи, само че и да сме сигурни, че те ще се върнат. И също, че времето, което те ще прекарат тук, е качествено и дава отговор на условията и потребностите им ", разяснява Динкова.  

21 плана ще бъдат финансирани с общо 5 млн. лева по пилотната стратегия за черноморските общини, като страната финансира 60% от плана. Очаква се следващата година програмата да бъде разширена.

Oценката от бизнеса, че промяната в маркетинговата тактика за Българското Черноморие е най-голямата стъпка за последните 30 години, правена в туризма у нас, е самопризнание, което ме удовлетворява. Значи сме на прав път ", уверена е Зарица Динкова.

В Бургас тя се ангажира министерствата на туризма и на превоза да лобират за повече целогодишни полети на аеропорта

През зимата от Бургас има единствено един полет седмично до Лондон.

Проблемът с обезпечаване на целогодишни полети до европейки дестинации от дълго време се слага от локалната власт, която инициира и срещи с концесионера на летище Бургас, който ръководи и летището във Варна. Сред главните спънки са непостижимите предложения на някои самолетни компании, които желали близо половин милиард евро, с цел да поддържат една или линии целогодишно.

Община Бургас е в договаряния с огромна самолетна компания за целогодишни полети до близка, световноизвестна дестинация, само че към този момент не разкрива детайлности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР